Lovedbebe Новини

Защо Баланс Колелото е Най-добрият Велосипед за Вашето Дете

В повечето случаи, когато избираме правилния продукт за нашите деца, ние проучваме всички възможни опции, тестваме ги, ако е възможно и след това вземаме решение кой е най-добрия вариант. След като преминахме през тези стъпки при избора на колело, решихме да споделим с Вас защо се спряхме на баланс колелото за нашите деца пред останалите опции.

Баланс колелото представлява велосипед с две колела, без педали, който помага на децата да развиват своите моторно-двигателни умения, координация и способността да пазят равновесие. Баланс колелата спокойно могат да заместят триколките и спомагателни колела, тъй като те са предназначени за същата възраст, както триколката и помощните колела.Освен това, те по-добре пасват на децата и са много по-безопасни и по-практични от триколките и тренировъчните колела. 

От една страна, триколките, поради трите си колела са бавни, трудни за маневриране и лесно могат да се обърнат по неравни повърхности. От друга страна, децата, които карат баланс колело се фокусират върху балансирането, а не върху въртенето на педали. В резултат на това те са по-подготвени за неочаквана загуба на равновесие и е много по-малко вероятно да паднат.

Другата опция за каране на колело в подрастваща възраст са спомагателните колела. Въпреки че са спомагателни,те значително забавят способността и желанието на детето да се научи да кара колело. На първо място баланс колелото научава малките деца да карат, докато пазят баланс, а спомагателните колела помагат на децата да карат, без да упражняват баланса. Велосипедите със спомагателни колела се накланят на една страна и създават фалшиво чувство за баланс. За да се научи да кара без тях, то първо трябва да се “отучи” да кара небалансирано и след това да се научи да кара, и едновремено с  това да пази равновесие.

Друго предимство на баланс колелата е, че те се движат без проблем по неравни повърхности. Те се движат на две колела и  това спомага за лесното преодоляване на препятствия.

Освен това, колелото за баланс е по-малко, по-леко, по-тясно и по-добре пасва на малките деца. Баланс колелата осигуряват забавление и самостоятелно каране, защото те са лесни за управление и могат да преминат през всякакви неравности.

След известен период на каране и забавление с баланс колелото, децата преминават без проблем към нормално детско колело с педали и без нуждата от спомагателни колела. Баланс колелото елиминира необходимостта от спомагателни  колела, защото то учи детето да балансира, докато е в движение, което е най-трудната част от научаването да караш колело.

В заключение, бихме искали да допълним, че всяко баланс колело може да е от полза за едно дете и да го научи да пази равновесие,но трябва да имате предвид, че има огромни различия в качеството и издръжливостта при различните производители. Най-големите предимства на нашите Винтидж Баланс колела са тяхната стабилност, издръжливост и характеристики за безопасност. Това е причината с тях децата да се научават с лекота и желание да пазят равновесие и да карат колело.

Източник: https://www.twowheelingtots.com/beyond-the-balance-five-reasons-why-balance-bikes-are-worth-the-hype/.

Винтидж Баланс Колело- мента